Actueel

Actueel

Corona
Maximaal persoonlijk contact in de anderhalve meter-werkelijkheid – juni 2020
In verband met de versoepelde maatregelen van het kabinet, heeft ook Emergis haar bestaande coronamaatregelen aangepast en aangevuld… zie nieuwsbrief Nieuwe Werkelijkheid – juni 2020

Versie 4 richtlijn GGZ en corona per 1 mei online

20 jaar Ypsilon Zeeuws Vlaanderen

In 2020, ons 20 jarig bestaan, willen we voor mantelzorgers en hun familieleden/naasten een bijzondere activiteit organiseren. In de planning voor 2020 staat om samen met onze lotgenoten net over de grens enkele activiteiten te organiseren te Assenede.
Ook kijken we al naar de jaarlijkse samenwerking met ROC Scalda en Vrienden van Zeeuwse Gronden voor een theatervoorstelling.
Dat kost allemaal een aardig duitje en daar willen we de bijdrage van de clubsupport aan besteden.
Dus graag promoten bij uw netwerk!

Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

Namens MIND Ypsilon Zeeuws- Vlaanderen
Magda de Feijter, voozitter

Ter info | App Wet verplichte ggz voor behandelaren

Beste deelnemers van het ggz-platform,

Sinds 18 december 2019 heeft GGz Centraal een handige tool voor behandelaren op de markt gebracht: de app ‘wvggz wijzer’. Deze ‘Wvggz wijzer’ ondersteunt in eerste instantie medewerkers in de ggz bij een correcte uitvoering van de wet verplichte ggz (Wvggz). Ook geeft de app handvatten voor hun handelen en wijst – zo nodig – de weg naar meer informatie.

Wanneer mag iemand verplichte zorg ondergaan? Wat te doen bij ernstig nadeel? Hoe krijgt iemand verplichte zorg? Wat zijn vormen van verplichte zorg? Dat staat allemaal  in de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). De app biedt ondersteuning op al deze vragen, maar geeft ook meer informatie.

De Wvggz wijzer is als app vanaf nu te downloaden in alle playstores/appstores.
De app is in de playstore te vinden door te zoeken op wvggz
Hier app downloaden


Mantelzorgmarkt

Vrijdag 8 november heeft Ypsilon Z-Vl op de mantelzorgmarkt gestaan.
Foto’s.

Familievertrouwenspersoon voor Emergis en Zeeuwse Gronden

Mijn naam is Ina de Bruijn en ik ben sinds 1-1-2020 aangesteld als familievertrouwenspersoon voor de LSFVP. Ik ben bereikbaar telefonisch via 06-53166533 of per mail via i.debruijn@lsfvp.nl. Mijn werkdagen zijn maandag t/m donderdag waarvan de woensdag alleen ’s morgens.

Van oorsprong ben ik psychiatrisch verpleegkundige en de laatste jaren ben ik werkzaam geweest als beleidsmedewerker in de thuiszorg en de jeugdzorg. Ik hoop dat deze ervaring een bijdrage kan leveren in de ondersteuning van familie en naasten van mensen met psychiatrische problematiek. Als familievertrouwenspersoon werk ik onafhankelijk van de GGZ  instellingen en denk ik graag met u mee.

 

Print Friendly, PDF & Email